Грмуша: Смањењењем такси стимулисати предузетништво

Срна

БАЊАЛУКА - Партија демократског прогреса (ПДП) предложила је да на подручју града Бањалука буде смањена такса привредницима, а грађанима буде омогућено да својим идејама и радом створе што више профита, од чега ће и град и држава имати користи.

Генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша рекао је на конференцији за новинаре да је планом нове таксене политике ове странке за Бањалуку, који је представио данас, предвиђено да номинално пореске стопе буду мање, а неке укинуте.
- Када има више профита, биће већи и дио од кога држава захвата и у принципу биће већи и порески приходи иако ће номинално пореске стопе бити мање или укинуте - навео је Грмуша.

Када је ријеч о комуналним таксама за истицање пословног имена, Грмуша сматра да послије регистрације привредике неко вријеме треба ослободити тих плаћања, а онда их смањити за 20 одсто од тренутних износа, осим банкама, микрокредитним организацијима и приређивачима игара на срећу.

Грмуша је нагласио да таксе за рекламирање производних дјелатности и креативних индустрија треба да буду смањене за 70 одсто, а с друге стране за 20 одсто увећати таксе за рекламирање банака, микрокредитних организација и приређивача игара на срећу.
Он сматра и да у Српској треба јачати приватни сектор, јер је то најбоља субвенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана