Грмуша: Бањалуку треба да води нова структура

ГС
Грмуша: Бањалуку треба да води нова структура

Потпредсједник ПДП-а Милко Грмуша послао је вечерас путем друштвене мреже "Х" никада директнију поруку свом партијском колеги и градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу, у којој је поручио да град на Врбасу треба да води нова структура.

- Тајкуни управљају у потпуности Бањалуком у задњих 20 година. Они не дају да се усвоји урбанистички план, раде и граде шта хоће и кадрирају кључним одјељењима у Градској управи. Због свог примитивног провинцијског менталитета највећи број њих и њихових експонената у политичким странкама постао је развојни, демократски, али и безбједносни проблем за Републику Српску - написао је Грмуша, који је и одборник у локалном парламенту.

Он је потом навео и како највећи град у Српској треба нове људе на свом челу.

- Због свега тога, као и због свог јасног политичког трновитог пута који сам трасирао и чији основни смисао су пуна владавина права и институционална еманципација Републике Српске и Бањалуке, инсистирам да ПДП и наши политички партнери у свим локалним заједницама у Српској, а посебно у Бањалуци, кандидују политике и кандидате који на било који начин нису повезани са тајкунима, који имају нулту толеранцију према кршењу закона и који имају кредибилне стручне и професионалне референце. У том смислу, јасно је да је мој чврст став радикалан заокрет у Бањој Луци и кандидовање нове структуре за вођење града.

Подсјећамо, Станивуковић је још прошле године најавио нову кандидатуру, али за сада није добио подршку коалиционих партнера, јер се лидери Народног фронта и Покрета За правду и ред, Јелена Тривић и Небојша Вукановић, противе истој. СДС се још увијек није изјаснио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана