„Grand Trade“ помаже опремање просторија КУД-а „Чајавец“

ГС
Културно-умјетничком друштву (КУД) „Чајавец“ у Бањалуци  донираn ламинат
Foto: Grand Trade | Културно-умјетничком друштву (КУД) „Чајавец“ у Бањалуци донираn ламинат

БАЊАЛУКА - Компанија „Grand Trade“ изашла је у сусрет Културно-умјетничком друштву (КУД) „Чајавец“ у Бањалуци и том приликом им је донирала ламинат који ће увелико допринијети томе да опреме нове просторије у који су се преселили.

Секретар КУД-а „Чајавец“ Драшко Адамовић истакао је да је веома захвалан овој компанији на великодушној донацији ламината.

-“Гранд траде“ нам је донирао 100 квадрата ламината, који ће бити искоришћен на највећем дијелу ове бараке. То нам много значи, јер смо се тек преселили, а они су донатори који су нам радо изашли у сусрет - нагласио је Адамовић.

У КУД-у „Чајавец“  су, након што су почетком године били принуђени да напусте своје просторије на адреси Краља Петра I Карађорђевића број 103, недавно закупили од града Бањалука бараку под посебним условима, а већ увелико припремају овај простор који ће редовно користити 250 до 300 чланова, односно музичара различитих старосних доби.

Према Адамовићевим ријечима, овдје су уложена огромна средства, сам пројекат санације ове бараке износи 26.000 КМ, а како истиче, управо „Grand Trade“ им је веома важан донатор .

Како каже, дониран материјал ће им умногоме помоћи да се овај простор уреди на најбољи могући начин.

-Гледамо да искористимо максимално сав простор који нам је доступан. Надам се да ће ово кроз 15 дана изгледати потпуно другачије - истакао је Адамовић.

Овај простор је, наглашава он, најбољи за њихове потребе у који могу смјестити КУД „Чајавец“, ансамбл који је добио статус репрезентативног ансамбла од интереса за град.

-Ово није трајно рјешење, али много је уложено у све ово и не бисмо жељели да наше улагање буде кратког вијека. Сљедеће године обиљежавамо 70 година рада, и желимо да то буде управо у простору који смо сви заједно уредили - истакао је Адамовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана