„Grand Trade“ обезбиједио нова врата јавној кухињи „Мозаик пријатељства“

ГС
Компанија „Grand Trade“ одлучила је да угради двоје нових улазних врата која ће просторије удружења обезбиједити од провалника.
Foto: "Grand Trade" | Компанија „Grand Trade“ одлучила је да угради двоје нових улазних врата која ће просторије удружења обезбиједити од провалника.

БАЊАЛУКА – Обијена и приликом провале полупана врата бањалучке јавне кухиње „Мозаик пријатељства“ замијењена су новим.

Компанија „Grand Trade“ одлучила је да угради двоје нових улазних врата која ће просторије удружења обезбиједити од провалника.

Предсједник „Мозаика пријатељства“ Мирослав Субашић прича да су, због недавне провале у јавну кухињу, волонтери бацили цијели дневни оброк који би био довољан за потребе око 600 корисника, како не би угрозили њихово здравље.

Помоћ компаније „Grand Trade“ због тога је, каже Субашић, веома значајна, нарочито јер удружење опстаје искључиво захваљујући донацијама и солидарности грађана.

-Ово је трећи-четврти пут како је у „Мозаик пријатељства“ проваљено, али као да сам знао да ће све бити добро. Овом приликом стварно се захваљујем фирми „Grand Trade“ баш зато што су брзом интервенцијом својих колега дошли у „Мозаик“ и данас смо богатији за „два мерцедеса“, како ја кажем. За мене ова врата изгледају као „мерцедес“. Овдје ће сада бити далеко пријатније и топлије и што је најважније, биће безбједније и за нас који овдје будемо и за све људе због којих постојимо - рекао је предсједник Удружења грађана „Мозаик пријатељства“ Мирослав Субашић.

Као друштвено одговорна компанија, „Grand Trade“ дуго помаже рад „Мозаика пријатељства“. Међу првима је понудила помоћ и након што је проваљено у просторије јавне кухиње.

- Свјесни значаја хуманитарног рада „Мозаика пријатељства“, радо смо се одазвали да помогнемо. Жао нам је што се ово удружење, поред бројних изазова у времену када се сви боримо са пандемијом, нашло и у ситуацији да им просторије буду обијене. Наша солидарност у овом случају није изостала, јер знамо да волонтери „Мозаика“ напорно раде како би одговорили на потребе најугроженијих, а таквих је, нажалост, све више - рекла је портпарол компаније „ Милана Ситничић.

Удружење грађана „Мозаик пријатељства“ настало је још 2004. године. Поред јавне кухиње, која има више од 1.300 корисника, у склопу удружења је и дневни центар за старија лица, дневни центар за бескућнике, као и јавно купатило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана