Градски тамбурашки оркестар: Новогодишњи гала концерт 15. и 16. јануара

ГС
Foto: Град Бањалука

Градски тамбурашки оркестар Бањалука одржаће традиционални Новогодишњи гала концерт у Банском двору вечерас, 15. јануара. Због великог интересовања публике, концерт ће бити поновљен већ сутрадан, у уторак, 16. јануара.

-Бањалучки тамбураши домаћој и публици на међународној музичкој сцени већ више од двије деценије својим наступима преносе позитивне вибрације, изводећи традиционалну и народну тамбурашку музику, евергрин, оперску и филмску музику, као и староградске пјесме и романсе – саопштили су из овог оркестра.

Диригент Градског тамбурашког оркестра Златан Мирић је за бањалучку публику овај пут припремио програм који се састоји од мелодија чији је он аутор, а које су настале током протекле деценије.

-Неке од њих су покупиле награде на фестивалима тамбурашке муyике, попут композиције „Једна суза“, која је добила награду за најбољу ауторску пјесму на свјетском фестивалу „Тамбурица Фест“ у Новом Саду.  Његова композиција „Bosniana“, први став из свите „Balkaniera“ писане за тамбурашки оркестар, са којом је оркестар освојио златну плакету на Фестивалу умјетничке тамбурашке глазбе у Осијеку, уврштена је у хрватско издање нових композиција писаних за тамбурашке оркестре. На концерту ће оркестар први пут извести неке од нумера са његовог ауторског албума „Позоришне приче“, које су писане за позоришне представе – наведено је у саопштењу.

Уз Градски тамбурашки оркестар ће наступити вокални солиста Аљоша Ђумић, Ивона Шари и Јована Дабић. Као солиста на виолини ће наступити Наташа Грујиновић, а солиста на гитари Сањин Мирић. Гости на концерту су и чланови „Triggers RokRoll Benda“, који су се након неколико година окупили специјално за ову прилику.

Оба концерта почињу у 20:00 часова, а улазнице се могу купити на билетарници Банског двора у времену од 11:00 до 14:00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана