Градски одбор СПС-а: Заједничким снагама сачувати имовину и центар града

Срна
Градски одбор СПС-а: Заједничким снагама сачувати имовину и центар града

БАЊАЛУКА - Градски одбор Социјалистичке партије Српске /СПС/ Бањалука позвао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и одборнике Скупштине града да заједничким снагама сачувају градску имовину и центар највећег града Републике Српске, те приступе измјени регулационог плана како би се заштитило вриједно земљиште у центру које потражују одређена правна лица на основу судских пресуда.

"Поменуто земљиште потребно је дефинисати као парк и зелене површине, а због генералног недостатка паркинг мјеста у Бањалуци, испод нивоа земље могуће је изградити подземне гараже", саопштено је из Градског одбора СПС-а.

Из ове странке су поручили да се противе бетонизацији Бањалуке, која је до прије неколико година словила за град зеленила и алеја са дрворедима.

"На спорном земљишту поред паркова могуће је изградити и друге објекте од јавног интереса, као што је конгресно - концертна дворана, чије је идејно рјешење представио бивши градоначелник Игор Радојичић. Изградњом мултифункционалне дворане унаприједили бисмо културу и обогатили понуду културних и умјетничких садржаја", наведно је у саопштењу.

Из Градског одбора СПС-а позвали су све политичке актере да заједничким снагама зауставе неконтролисану изградњу стамбених зграда и сачувају центар града, те да направе угодно и корисно мјесто за све грађане.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана