Градски менаџер: Скупштина нека усвоји резолуцију о изједначавању цијена у приватним и јавним вртићима

ГС
Градски менаџер: Скупштина нека усвоји резолуцију о изједначавању цијена у приватним и јавним вртићима

БАЊАЛУКА - Једна од стратешких политика које је дефинисала ова градска администрација јесте суфинансирање боравка дјеце у приватним предшколским установама у Бањалуци, поручио је градски менаџер Бојан Кресојевић.

-На тај пут смо кренули 2022. године када смо увели субвенцију од 60 КМ, а ове године водимо борбу са Скупштином града да се обезбиједе додатна средства да се те субвенције повећају. И у марту ове године смо рекли да ће се субвенције повећати и без подршке скупштинске већине и дошао је 2. август када је више од 2.550 родитеља на својим рачунима могло да види повећану субвенцију од 100 КМ. Дан раније родитељима су уручени и ваучери као показатељ да ћемо у септембру исплатити додатно повећане субвенције од 150 КМ – напомиње Кресојевић.

Истиче да је „јасно да то изазива незадовољство код појединих политичких структура“.

-Након што су родитељи добили повећане субвенције из Градског одбора СНСД-а реаговали су на начин да су рекли да треба изједначити субвенције у приватним и јавним вртићима. Али они то не мисле. Једини  циљ је да произведу незадовољство, а не да се рјешава овај проблем што је видљиво кроз њихово одбијање да на Скупштини разматрају резолуцију, која се односи на изједначавање субвенција приватних и јавних вртића – казао је градски менаџер.

Додаје да „скупштинска већина предвођена СНСД-ом ниједан од 43 милиона КМ из својих амандмана није усмјерила на повећање субвенција за дјецу у приватним вртићима или изградњу нових вртића што је износ довољан за изградњу скоро 30 вртића“.

-Позивам Скупштину града да усвоји резолуцију о изједначавању цијена у приватним и јавним вртићима, у којој се јасно осуђују и поступци појединих приватних вртића који са сваким повећањем субвенција подижу и цијене, што је злоупотреба буџета – навео је градски менаџер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана