Градске плаже уређене за наступајућу љетну сезону

Јасмина Перишић
Градске плаже уређене за наступајућу љетну сезону

Бањалука - Све главне градске плаже на обалама Врбаса и Врбање покошене су и очишћене од смећа, тако да су спремне за вреле љетне дане и купаче. На најпосјећенијој градској плажи код Зеленог моста, популарној Абацији и овог љета дежураће спасилачке екипе.

Ово је "Гласу Српске" потврђено у  Градској управи.

- На плажи Абација ће од средине мјесеца у функцији бити  тушеви и чесме, а биће постављена и четири јавна тоалета. Напоменули бисмо да је изграђена комплетна инфраструктура на том подручју, а посјетиоцима су између осталог на располагању спортски терени и игралиште за дјецу. Спасиоци Ронилачког клуба "Бук" почеће да раде када временски услови то дозволе, тачније чим на плажи буде већи број купача - рекли су у Градској управи.

Додају да ће за рад спасилачке службе из буџета града бити издвојено 4.000 КМ а њихов рад биће организован у складу са процјеном ризика.

Поред обала Врбаса, у врелим љетњим данима бројни Бањалучани освјежење траже на Врбањи и Сутурлији. Предсједник Савјета мјесне заједнице Врбања Богдан Марјановић каже да је задовољан уређењем три главне плаже на Врбањи, али да на њима ни ове године нема спасилаца.

- Приликом редовног уређења обала на плажама Зелени вир, Стари млин и код "бране" покошена је трава а сређени су и прилази са обала до воде. Прве двије плаже су рађене по пројекту и опремљене су скакаоницама, јавном расвјетом те кантама за смеће и мјестима за роштиљање - истакао је Марјановић.

Мјештанин насеља Зелени Вир Славиша Поповић, каже да су плаже на Врбањи сваке године све посјећеније.

- Врбања је неупоредиво топлија од Врбаса, па многи долазе да се купају у Зеленом виру. Сматрам да би требало да буде неколико спасилаца распоређено и на ријеку Врбања, јер се у њој ранијих година много људи утопило - казао је Поповић.

Базени

За разлику од градских плажа, на свим градским базенима су обезбијеђене спасилачке службе. Тако ће на базенима "Аквана" и "Фортуна", у зависности од броја посјетилаца у једној смјени дежурати од два до пет спасилаца. На Градском олимпијском базену у смјени су углавном по два спасиоца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана