Градска управа подржаће пројекат Фондације “За породицу”: Лакши пут до “поносних картица”

Тамара Бубњевић
Градска управа подржаће пројекат Фондације “За породицу”: Лакши пут до “поносних картица”

Градска управа биће од сљедеће године дио пројекта “Поносна картица” који успјешно реализује Фондација “За породицу”, а захваљујући којој породице са троје или више дјеце остварују попусте на многе производе и услуге.

Предсједник Фондације “За породицу” Драган Дакић рекао је за “Глас Српске” да су овим пројектом обухваћене породице са најмање троје дјеце, од којих бар једно мора бити малољетно.

- Људи који имају двоје дјеце тешко да ће се одлучити на четворо због евентуалних олакшица, али на троје ће се већ лакше одлучити уколико им се омогуће мјере подршке и стимулације - казао је Дакић додавши да је управо из овог разлога троје дјеце идеалан “праг” за мјере подршке.

Рекао је да на нивоу града у овој категорији има око 1.400 породица, с тим да се свакодневно пријављују нови чланови.

- У овој години Бањалука је добила сто нових породица у овој категорији што је сјајан број. Нама овај податак показује да радимо добру ствар - казао је Дакић.

Додао је да га је обрадовало што је град препознао пројекат “Поносна картица”.

- Ни прошле, ни ове године град није учествовао у пројекту и ми смо принуђени да га самостално финансирамо, што за нас представља готово неподношљив финансијски трошак, а у организационом смислу је велики изазов - рекао је Дакић.

Додао је да су највише фокусирани на Бањалуку, јер је највећи број корисника и компанија управо из највећег града Српске.

- Значиће нам да се Градска управа укључи у пројекат, јер у другим локалним заједницама корисник дође у шалтер салу, поднесе захтјев и они им отприлике кажу датум када да дођу по картицу - рекао је Дакић.

Напоменуо је да вибер заједница коју удружење користи за комуникацију броји око 6.500 чланова.

- Желим да у Бањалуци заживи овај пројекат на нивоу на којем функционише у другим градовима - поручио је Дакић, појаснивши да се у другим општинама, у којима су укључене локалне управе, повећава број привредних партнера.

Савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало казала је да јој је жеља да град у наредној години учествује у овом пројекту.

- Желимо да захвалимо за сарадњу коју имамо са значајним удружењима која се баве питањем породицама са више дјеце, што се подудара са нашом стратегијом пронаталитетне политике. Надамо се да ће сарадња бити успјешна, како би сви крајњи корисници били задовољни - закључила је Шукало.

Маркети

Драган Дакић је рекао да са великим маркетима и даље покушавају да остваре сарадњу.

- На републичком нивоу до сада безуспјешно покушавамо успоставити сарадњу са ланцем маркета, али близу смо договора са неким од њих. Од јануара очекујемо да ћемо имати бар један ланац маркета који ће покрити цијелу републику - истакао је Дакић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана