Градска управа планира нове садржаје на Бањ брду: Зип-лајн вожња ускоро на Трешњику

Илијана Божић
Градска управа планира нове садржаје на Бањ брду: Зип-лајн вожња ускоро на Трешњику

Спуштање низ челично уже, популарни зип-лајн, ускоро би могло да буде доступно Бањалучанима и свим љубитељима адреналинских спортова на познатом излетишту Трешњик, чиме ће свим посјетиоцима бити омогућено да још више уживају у чарима које пружа ова оаза зеленила.

Изјавио је то начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар. Према његовим ријечима идејно рјешење је готово.

- Планирамо да одржимо састанак са Туристичком организацијом Бањалука, Центром за заштиту животне средине и “Шумама Републике Српске” да бисмо заједно реализовали ову идеју у што краћем року - рекао је Билчар.

Нагласио је да је првобитна идеја била изградња адреналинског парка на Бањ брду.

- Жеља нам је да новим садржајима грађанима, али и туристима, обогатимо понуду познатог градског излетишта и искористимо потенцијале које нам природа пружа. Међутим, према предрачуну за изградњу таквог парка тренутно немамо довољно финансијских средстава, тако да смо одлучили да идемо корак по корак - рекао је Билчар.

Нагласио је да је план да зип-лајн ове године буде доступан посјетиоцима, јер се ова активност, која је иначе била реализована изнад ријеке Врбас, показала као веома интересантна и посјећена.

- Спуштање на челичном ужету показало се веома добро, а посјетиоци су били свих старосних категорија. Стога смо одлучили да на Бањ брду прво уведемо зип лајн па бисмо идуће године понуду допуњавали новим садржајима - рекао је Билчар.

Оснивач групе грађана “Рекреативна зона Бањалука” Горан Пивашевић казао је да би оваква активност свакако била од великог значаја.

- Подржавамо све што може да унаприједи рекреативну зону града. Реализација овог пројекта биће, убијеђен сам, интересантна заљубљеницима у Бањ брдо, туристима и рекреативцима - рекао је Пивашевић.

Уређење пјешачких стаза

Петар Билчар је нагласио да је уређење и одржавање постојећих пјешачких и трим-стаза стаза на Бањ брду планирано у мају.

- Ове године желимо да направимо и трим-стазу под Старчевицом. Важно је да рекреативци и грађани имају адекватан простор за трчање и шетање, поготово у урбанијем дијелу града - рекао је Билчар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана