Градска управа: Није било нелегалних запошљавања

ГС
Градска управа: Није било нелегалних запошљавања

БАЊАЛУКА - Нико од запослених у новој градској администрацији није запослен мимо законских процедура, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Из Градске управе наводе да припадници Министарства унутрашњих послова нису претресали Градску управу, нити, како су поједни медији наводили „упадали“ у Кабинет градоначелника како би изузели документацију.

- МУП Републике Српске је писменим путем затражио документацију а у вези са запослењима у Градској управи, а иста им је одмах и достављена. Ради се о процедурама које су рађене и ранијих година, када надлежни орган реагује на основу жалби или пријава грађана - објављено је на сајту града.

Како истичу, Град Бања Лука подржава све контролне радње надлежних органа и сарађује у пуном капацитету.

-Радници Градске управе који се помињу су запосленици на одређено вријеме у складу са свим законским процедурама. Сходно томе, напомињемо да нису тачне информације да су поменути запосленици добили посао кршећи законске прописе на конкурсима расписаним у Градској управи, те наглашавамо да конкурсне процедуре још увијек нису завршене - саопштено је.

Подсјећају да је Републичка управна инспекција у овој години контролисала рад Градске управе у дијелу радних односа, по пријави одборника у Скупштини Града Бање Луке, те да никакве незаконитости нису уочене у току инспекцијског надзора.

-Овим путем истичемо да Градска управа, не само да подржава контролу свог рада, већ је и самостално покренула активности на утврђивању валидности диплома старих али и нових запослених, како у Кабинету градоначелника тако и у цијелој Градској управи, као и провјере приправничког стажа, о чему ће јавност бити упозната након што се овај процес буде завршен - стоји у објави Градске управе.

Како је јуче потврђено новинској агенцији Срна, припадници полиције јуче су извршили одређене провјере које се тичу спорног запошљавања у бањалучкој Градској управи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана