Градска управа: Кецманова и Летић нови начелници?

Данијела Стоканић
Градска управа: Кецманова и Летић нови начелници?

Бањалука - Градска управа расписала је конкурс избор начелника Одјељења за просторно уређење и Одјељења комуналне полиције, а пријаве ће примати наредних 15 дана.

Мјесто начелника у Одјељењу за просторно уређење, по ранијем коалиционом договору, припада Демократском народном савезу, док је Одјељење комуналне полиције резервисано за Савез независних социјалдемократа.

И ДНС-а истичу да ће за начелника Одјељења за просторно уређење бити предложен садашњи вршилац те дужности Санела Кецман. У СНСД-у нису жељели да се изјасне, али "Глас Српске" сазнаје да је садашњи вршилац дужности начелника Одјељења за комуналну полицију Миленко Летић најближи останку на тој функцији.

Шеф Клуба одборника ДНС-а Боран Босанчић потврдио је да је избор пао на Санелу Кецман.

- То смо одлучили и подржаћемо Кецманову, јер у том одјељењу има много проблема. Она је стручњак за ту браншу, без обзира на то што је ријеч о нестраначкој особи - рекао је Босанчић.

Додао је да тренутно није вријеме за неке друге политичке одлуке.

- Поништење недавног конкурса за начелника Одјељења за просторно уређења тражили смо јер нисмо имали довољно времена да се припремимо. Конкурс није био објављен ни шест дана, а за то је неопходно много документације - истакао је Босанчић.

Начелник Одјељења за просторно уређење до августа 2014. године била је Мира Софиљ, а за в.д. начелника послије ње именована је Санела Кецман, која је до тада обављала функцију њеног помоћника.

Функцију начелника Одјељења комуналне полиције у Градској управи донедавно је обављао садашњи министар унутрашњих послова РС Драган Лукач.

Ревизија

Градоначелник Слободан Гаврановић је средином прошле године наредио ревизију рада запослених у Одјељењу за просторно уређење, јер није био задовољан степеном рјешавања примљених предмета. Он је тада изјавио да је рад запослених у овом одјељењу одавао утисак нефункционалности. Као примјер је навео да је примљено 206 захтјева за издавање грађевинских дозвола, а да је издато свега 45 одобрења. Послије је стање драстично поправљено, па је у 2014. години издато више дозвола него 2013. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана