Градска управа финансира 27 различитих манифестација: Све богатији туристички програм

И. Б.
Градска управа финансира 27 различитих манифестација: Све богатији туристички програм

Градска управа ће у наредној години финансијски подржати 27 различитих манифестација, које су уврштене у туристички календар. То је урађено с циљем да буде обогаћен програм града на Врбасу.

Из Одјељења за културу, туризам и социјалну политику нагласили су да су све манифестације одабране путем јавног позива, спроведеног недавно.

- Могла су се пријавити удружења грађана, правна лица, односно организатори туристичких манифестација. У календару, који је подржала Скупштина града, налазе се манифестације које ће бити суфинансиране и организационо подржане од стране града, с обзиром на то да промовишу широк спектар туристичких активности - истакли су из овог одјељења.

Нагласили су да је град одабране манифестације подржао износом од 77.500 КМ, с тим да су за три догађаја средства обезбијеђена путем Туристичке организације града.

- Подршка ће бити пружена и уступањем простора. Планиране манифестације односе се на низ занимљивих садржаја и фестивала, који могу привући туристе. Тако је мјесто у календару за 2020. годину нашао већ добро познати фестивал посвећен бањалучком ћевапу, који сваке године обара рекорде посјећености - рекли су из овог одјељења.

Додали су да ће у наредној години бити организовани и препознатљиви фестивали вина, пива, чоколаде, витештва, пењачки фестивал “Дрил енд чил”, мото-фест, Бањалучки октобар фест те још дешавања на Врбасу.

И. Б.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана