Градска управа: Дјеца у бањалучким вртићима неће остати без оброка

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Бањалучка Градска управа саопштила је да је, свјесна промјене тржишних услова пословања, велике и неконтролисане инфлације, спремна разговарати са руководством Центра за предшколско васпитање и образовање и добављачем у циљу превазилажења новонастале ситуације те обезбиједити и додатна средства у буџету да дјеца у вртићима ни у једном случају не би остала без оброка.

Градска управа реаговала је на информацију да би око 2.600 малишана који похађају јавне вртиће у Бањалуци од понедјељка могло да остане без оброка које иначе имају у обдаништима, а коју је јуче саопштила директор Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић.

Појаснила је да је овој установи добављач, који испоручује намирнице за припрему дјечјих оброка, доставио захтјев за потписавање анекса уговора, са образложењем да по цијенама које су дефинисане постојећим уговором, не може испоручивати робу.

-Од момента пријема захтјева континуирано комуницирају са управом Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука како би прибавили додатна појашњења око захтјева добављача хране. Наиме, од Центра смо затражили на увид тендерску документацију и потписан уговор са добављачем за храну „Новотекс“ Бањалука, као и обавјештење да је у тендерској документацији дефинисана могућност промјене цијена, уколико се цијене на тржишту повећају или смање за више од пет одсто, како би се могли изјаснити о истоме - рекли су у Градској управи.

Додају да је увидом у достављени потписани Уговор, утврђено да се према члану 2. уговора роба набавља по цијенама датим у понуди, које се не могу мијењати до истека уговора.

-То  значи, да се према достављеној документацији уговор не би могао ни анексирати, јер се добављач предметним уговором, чланом 2. изричито обавезао и пристао на фиксни износ. Према томе, из наведеног се јасно види да именовање Управног одбора уопште није од утицаја на предметну ствар, како стоји у наводу - рекли су из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана