Градска управа даривала прворођену бебу у Бањалуци

Срна
Градска управа даривала прворођену бебу у Бањалуци

Бањалука - Замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић посјетила је данас Гинеколошку-акушерску клинику Универзитетске болнице - Клиничког центра Бањалука, гдје је прворођеној беби у највећем граду Српске у 2015. даривала златник, 1.000 КМ и пригодан пакет козметике за бебе.

Прву бебу у Бањалуци у 2015. два минута послије поноћи на свијет је донијела двадесетосмогодишња Драгана Топић из Челинца.

Бркићева је рекла новинарима да је сретна што је могла предати дарове Градске управе прворођеној беби у Бањалуци, истичући да је ријеч о крупном, снажном дјечаку.

Она је навела да град Бањалука не може сам водити пронаталитетну политику, али да помаже породице са четворо и више дјеце, подсјетивши да бањалучко Удружење са четворо и више дјеце броји 560 чланова.

"У Бањауци се роди скоро трећина нових становника Републике Српске. Бањалука има позитиван природни прираштај и вјерујем да ће и даље тако бити", рекла је Бркићева и додала да ће Градска управа, у складу са могућностима, водити рачуна да из буџета града буду издвајана средства за пронаталитетну политику.

Гинеколог-акушер на Гинеколошко-акушерској клиници Росанда Јевтовић рекла је да је током новогодишње ноћи рођено пет дјечака и двије дјевојчице.

Она је рекла да се тренутно у породилишту налазе двије породиље и да се током данашњег дана очекује још беба.

Јевтовићеве је навела да је прошле године у Бањалуци рођено 3.087 беба.

Прворођена беба у Бањалуци тешка је 4.150 грама, а дуга 55 центиметара.

"Дјечак се требао звати Виктор, али с обзиром да је рођен на Нову годину можда ћемо га назвати и Новак", рекла је срећна мајка, којој је ово прво дјете.

Топићева се захвалила на поклонима за бебу, поздравила гест Градске управе и пожељела да оваквих акција и помоћи мајкама и дјеци буде више.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана