Градска развојна агенција представила како ће изгледати нови радни центар (ВИДЕО)

К. Ш.
Градска развојна агенција представила како ће изгледати нови радни центар (ВИДЕО)

БАЊАЛУКА - Радни центар, који сређује Градска развојна агенција представља будуће сједиште иновација и пословних идеја, као и потенцијалну одскочну даску и подршку за све младе привреднике и предузетнике.

Из ове агенције истичу да ће простор од 170 квадратних метара у Јеврејској улици, који тренутно нема функцију, бити трансформисан у модеран ко-центар до средине сљедеће године.

Разлог за стварање оваквог простора, како наводе, настао је из потребе за пружањем адекватног радног окружења, као и увјерења да може бити користан многима.

- Овај пројекат представља кључну иницијативу за подстицање предузетништва и јачање пословне заједнице нашег града. То неће бити само мјесто за рад, него ће постати центар окупљања најиновативнијих младих људи Бањалуке који желе да развијају своје идеје – истакао је директор Градске развојне агенције Невен Станић.

Према његовим ријечима, жеља им је да понуде одређене погодности предузетницима у граду, попут уштеде, размјене идеја, интеракције и сарадње са разним предузећима и колегама.

- Ови предузетници неће морати да плаћају свој пословни простор и режије, него ће овдје имати све на једном мјесту. Наша идеја је да у центру буде око 25 радних јединица, те ће самим тим толико предузетника моћи боравити у
овом ко-радном простору – појаснио је Станић.

Када је ријеч о финансирању, истиче да су и поред буџета града, кроз разна спонзорства и пројекте успјели да прикупе већину потребних средстава.

- Позивам и све локалне компаније да се активно укључе у ову иницијативу и покажу своју друштвену одговорност, те да заједно помогнемо предузетницима у Бањалуци - рекао је он.

Ванредни професор Ахритектонско-грађевинско-геодетског Мирослав Малиновић представио је детаље пројекта истакавши да је идејно рјешење резултат рада студенткиње Анђеле Милановић, уз његово менторство.

- Кључне карактеристике и иновације у дизајну обогаћују простор, а визуализација и планови показују потенцијал трансформације овог простора у модеран ко-радни центар – навео је Малиновић.

Додао је да су покушали да рјешење базирају да буде економски минимално захтјевно, како би свима направили добре услове за рад.

- Простори су планирани да нема никаквог рушења зидова, дограђивања и прављења нових просторија, него се максимално користи постојеће стање.

Поред радних јединица, ту ће бити и рецепција у оквиру које ће бити гардероба, санитарије, мањи кафе, те једна мања соба за конференције – рекао је Милановић.

Самостални стручни сарадник за припрему апликација, израду пројектних приједлога и праћење реализације у Градској развојној агенцији, Ана Лојић, истакла је да ова иницијатива представља платформу која спаја различита знања и вјештине, стварајући симбиозу која ће оснажити Бањалуку.

- Трудићемо се да обезбиједимо да сви аспекти наше сарадње функционишу беспријекорно, повезујући различите учеснике и усмјеравајући их ка заједничком циљу - изјавила Лојићева.

Како каже, овај ко-радни простор не представља само мјесто за рад, већ мотор економског развоја који ће дугорочно допринијети бољој пословној клими и стварању нових пословних могућности.

- Вјерујемо да можемо створити позитивне промјене у нашој заједници и изградити успјешан модел за будућност - закључила је она.

 

@glas.srpske Ко-радни центар у Бањалуци представљаће будуће сједиште иновација и пословних идеја, као и потенцијалну одскочну даску и подршку за све младе привреднике и предузетнике, поручују из Развојне агенције. #glassrpske ♬ original sound - kivxr

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана