Градоначелник уручио рјешења о легализацији: За пет мјесеци ријешено 700 захтјева

Г.С.
Градоначелник уручио рјешења о легализацији: За пет мјесеци ријешено 700 захтјева

БАЊАЛУКА - На подручју Бањалуке у првих пет мјесеци ријешено је 700 предмета, казао је градоначелник Драшко Станивуковић, који је у петак уручио рјешења о легалности објеката за више бањалучких породица.

- Бесплатна легализација јесте начин на који смо суграђанима помогли да ријеше стамбено и животно питање и да кончано могу укњижити и располагати својом имовином - истакао је градоначелник.

Како је казао, након вишедеценијског чекања становници који су се доселили током рата и куће градили у постратном периоду сада коначно могу укњижити објекте.

- У великој мјери овдје се најчешће ради о избјеглим и расељеним лицима и зато је бесплатна легализација једно од највећих националних питања која се могу рјешавати на локалном нивоу - рекао је Станивуковић.

Напоменуо је да на подручју града има велики број нелегалних објеката, који ће управо кроз овај модалитет бити ријешени.

- Има око 5.000 неријешених случајева који годинама стоје у Градској управи. Ти људи су протеклих мјесеци активирали предмете, а предато је још 1.500 захтјева за рјешавање овог питања. План је да у наредне двије године ријешимо 10.000 случајева, колико је процијењено да има нелегалних објеката на територији града - закључио је Станивуковић.

Процедура је успјешно окончана и за породицу Лолић из насеља Лауш.

- За кућу на Лаушу предавали смо папире 2016. године. У међувремену ми је и отац умро па смо поново морали да активирамо предмет и да извадимо документа. Овог пута процедуру смо завршили врло брзо, за мјесец - рекао је Лолић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана