Градоначелник традиционално даривао прворођену бебу у новој години

СРНА
Градоначелник традиционално даривао прворођену бебу у новој години

Традиционално, првог дана нове године, градоначелник Драшко Станивуковић даривао је прву бањалучку бебу златником, те пригодним новчаним поклоном.

Ове године прворођена беба је дјевојчица Ирина из Бање Луке, која је на свијет дошла одмах након поноћи, дугачка 54 центиметра и тешка 3.550 грама.

Градоначелник је поклон уручио мајци Петри Ландека, те поручио како је ово једна лијепа традиција, али истовремено и част за градоначелника.

-Једна лијепа традиција која већ деценијама постоји, а то је даривања оних беба које су прве рођене у новој години. Заиста, то је дар за сваког градоначелника. Оно што је овдје лијепо јесте да је мајка из Бање Луке. Тачније, биле су двије бебе, једна је рођена тридесетак секунди иза поноћи, а друга након тога одмах, те смо због тога даривали обе бебе. Наша порука за данашњи дан јесте да је Бања Лука породица и то показујемо од оног момента када се дијете роди, ми дарујемо бебу. То није подршка за цијели живот, него дар за рођење дјетета – казао је градоначелник.

Додао је како Град улаже у пронаталитетну политику и дјецу, како кроз образовање, превоз, тако и кроз уџбенике и субвенције.

Уз све то, урађена је и прва демографска стратегија, а ријеч је о изузетно важном документу.

Честитао је свим породицама које су добиле принову, те им пожелио срећну и успјешну нову 2024. годину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана