Градоначелник: СНСД није исказао политичку вољу да 10.000 грађана оствари своја права

ГС
Градоначелник: СНСД није исказао политичку вољу да 10.000 грађана оствари своја права

Градоначелник Драшко Станивуковић одржао је са одборницима Скупштине Града консултативни састанак у вези са ребалансом буџета за 2023. годину.

Састанку су се одазвали представници свих политичких странака Скупштине Града осим СНСД-а и Народног фронта – рекао је градоначелник након састанка.

Како је појаснио, ове двије политичке организације нису показале вољу и интересовање да разговарају о рјешењу, док су представници осталих странака изразили спремност да подрже ново рјешење.

-Након што нису хтјели подржати ребаланс са кредитним задужењем, пронашли смо друго рјешење и додатна средства неопходна за успјешан завршетак календарске године обезбиједили кроз донацију, међутим СНСД није исказао вољу да учествује и подржи ребаланс са донацијом- истакао је градочелник.

Додао је да ће са тих шест милиона бити ријешена сва важна питања и пројекти, али да је за исплате плата и социјалних давања неопходно да буде усвојен ребаланс.

-Уколико предсједник Скупштине Града нема вољу да у актуелној календарској години закаже сједницу он ће сносити одоговрност за неисплаћене плате, субвенције и социјална давања- рекао је градоначелник, истакавиши да је ребаланс неопходан како би 10.000 грађана остварило своја права.

Такође, Станивуковић је упозорио да ће, уколико ребаланс не буде усвојен, биће онемогућена исплате плата и социјалних давања, субвенција, али и угрожено функционисање јавног превоза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана