Градоначелник Слободан Гаврановић: Није сукоб већ неслагање са ДНС-ом

Г.С.
Градоначелник Слободан Гаврановић: Није сукоб већ неслагање са ДНС-ом

Бањалука - Не постоји сукоб са Демократским народним савезом (ДНС) већ неслагање са једном групом одборника из ове странке у Градској скупштини који имају другачије мишљење. Међутим то неће довести у питање коалицију СНСД-а, ДНС-а и СП-а.

Ово је јуче изјавио градоначелник Слободан Гаврановић на традиционалном сусрету са грађанима који се одржава почетком сваког мјесеца "Кафа са градоначелником".

- Са ДНС-ом имамо 21 одборника а да ли се сви слажемо то је индивидуално питање јер свако ма право на своје мишљење. И без њих имамо скупштинску већину од 17 одборника и можемо да доносимо одлуке - рекао је Гаврановић. 

Коментаришући једну од тачака размимоилажења са ДНС-ом случај Ложионичке улице, Гаврановић је навео да се ради о  политикантству.

- У питању је проблем групе грађана који су изложени малтретирању неколико предузећа укључујући "Жељезнице Српске" због загађивања околине и штете које наносе њиховој имовини. Трагом стаза боксита сам лично прошао са комуналним полицајцима од Ложионичке улице до Туњица и све је било блатњаво црвено. Нико нема права да то чини Бањалуци и нека нико не помишља да се ради о политици и да у то гура политички колосијек - рекао је Гаврановић.

У овој улици је градска инспекција недавно забранила складиштење руде боксита уз образложење да предузеће које је за то било задужено није имало одговарајуће дозволе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана