Градоначелник се сусрео са делегацијом кинеског Тјенђина: Могућа сарадња у индустрији, грађевинарству и образовању

И. Б.
Градоначелник се сусрео са делегацијом кинеског Тјенђина: Могућа сарадња у индустрији, грађевинарству и образовању

Градоначелник Игор Радојичић сусрео се јуче са делегацијом кинеског Тјенђина, коју је предводио Ђи Гуоћанг, члан Сталног комитета Градског комитета Комунистичке партије Кине Тјенђин.

Током сусрета у Градској управи, гости из Кине захвалили су на срдачном пријему и добродошлици, истичући да се ради о пријатељским градовима, те да Бањалука и Тјенђин имају добру подлогу за сарадњу. Они су нагласили да би ови градови могли да остваре сарадњу у областима индустрије, инфраструктуре и образовања.

Радојичић је кинеску делегацију упознао са могућностима за пословну сарадњу у области изградње мостова, градње нове мултифункционалне конгресно-концертне дворане, пројекта третмана отпадних вода и рјешавања чврстог отпада. Упознао их је и са активностима града у вези са успостављањем пословних зона и могућностима које се нуде потенцијалним инвеститорима, од олакшица за пословање, земљишта и инфраструктуре. Договорено је да се провјери заинтересованост кинеских компанија за пројекте у Бањалуци. Исказана је и намјера да се догодине организује сусрет привредника из два града о могућностима пословне сарадње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана