Градоначелник о посљедицама неусвајања ребаланса: Угрожена исплата права за 10.000 грађана

ГС
Градоначелник о посљедицама неусвајања ребаланса: Угрожена исплата права за 10.000 грађана

Иако сам као градоначелник имао вољу да још једном упознам све одборнике са детаљима ребаланса буџета Града, али и посљедицама које неусвајање овог документа може да има на Бању Луку и њене грађане, нажалост већина одборника Скупштине Града није се одазвала.

Поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић истакавши да су само одборници ПДП-а и одборник СПС-а били заинтересовани да то чују, те да то што се одборници нису појавили није срамота градоначелника.

-Забринут сам за ово стање у којем СНСД предвођен доктором прави у Бањој Луци. Није добар пут у којем скупштинска већина одлучје да тјера Бању Луку. Овим Бања Лука улази у једну социјалну кризу, јер, нажалост, политика је опет неком преча од реалних потреба људи – казао је градоначелник.

Напомиње да и даље остаје при свом приједлогу ребаланса буџета, без којег Бања Лука не може да исплати обавезе и права за 10.000 грађана, међу којима је око пет хиљада социјалних давања, субвенције за јавни превоз, вртиће и породиље, исплате плата у Градској управи, давања Дому здравља и др.

-Хтио сам и на овом састанку да позовем све одборнике да дају своја рјешења. Треба тражити рјешења, а са реблансом који смо предложили постоје та рјешења. Постављам питање оним који не прихватају предложена рјешења, да ли ће ићи на прославе предстојећих празника и оставити 10.000 грађана да чекају исплату својих права – рекао је градоначелник.

Упитао је и како је другим локалним самоуправама одобрен ребаланс, а да сама Бања Лука чека.

-Нека кажу како да без ребаланса исплатимо плате у Градској управи. Након вишечасовних састанака са сарадницима тражимо рјешење, али како су ми рекли без ребаланса нема исплата плата, нема субвенција за јавни превоз и питање је да ли ће они хтјети даље да возе. Све ово је још једна велика опструкција и наравно да није искључено да људи буду на улицама и траже остваривање својих права – навео је градоначелник.

Поновио је да је и данас био спреман на разговор и компромис, али да је политика превагнула.

-Тешко ми пада што наши грађани чекају заслужена права и потребе, али неке то не интересује – навео је градоначеник.

Како је казао, у току дана донијеће став по свим питањима у вези са сутрашњим засједањем Скупштине Града.

-Не искључујемо могућност да ћемо позвати све кориснике који чекају ребаланс да дођу сутра на засједање Скупштине у 13.00 часова и искажу свој став – казао је градоначелник, наводећи да не искључује могућност да он искористи своје право и закаже за сутра ванредну сједницу о ребалансу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана