Градоначелник честитао Дан ослобођења Бањалуке

ГС
Градоначелник честитао Дан ослобођења Бањалуке

БАЊАЛУКА - -Ми смо народ слободе и правде, народ чија војска није ратовала за побједу и славу него за своју дјецу, своју кућу и њиву, своје име и свој гроб.Поручио је ово градоначелник Бање Луке, Драшко Станивуковић поводом обиљежавања Дана уласка српске војске у Бању Луку 1918. године.

-Желим да вас подсјетим на чињеницу да се улазак српске војске у Бању Луку десио након пробоја Солунског фронта и ослобођења Београда и то баш на празник светог Арханђела Михајла. Нека нам величанственост српске побједе 1918. године, буде водиља у нашим данашњим, неупоредиво лакшим борбама и другачијим изазовима, нека нам буде путоказ да не изневјеримо наше претке и да чувамо и бранимо оно што за што су они положили своје животе: слободу и правду – казао је градоначелник.

Иначе, Бања Лука ће градски празник Дан ослобођења у Првом свјетском рату обиљежити сутра, 21. новембра полагањем вијенаца на Спомен-обиљежје жртвама Велеиздајничког процеса на гробљу Свети Пантелија.

Улазак српске војске у Бању Луку 1918. године представља један од најважнијих догађаја у цијелој историји нашег града, јер је управо на тај дан Бања Лука ослобођена од окупације.

Дан ослобођења у Првом Свјетском рату од 2019. године званично се обиљежава као градски празник, те је планирано да тога дана бројне делегације заједно са градоначелником Драшко Станивуковићем положе вијенце и одају почаст свима онима који су своје животе дали за ослобођење Бање Луке

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана