Градоначелник Бањалуке се сусрео са израелским премијером

Срна
Градоначелник Бањалуке се сусрео са израелским премијером

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић састао се у Тел Авиву са предсједником Владе Израела Бењамином Нетањахуом, у оквиру вишедневне службене посјете Израелу.

Израелски премијер синоћ је отворио 6. конференцију Федерације локалних заједница Израела, којој градоначелник Радојичић присуствује као гост на позив градоначелника Модина, иначе града партнера Бањалуке, саопштено је из Градске управе.


Радојичић је истакао да је током посјете Израелу наглашено пријатељство између народа Републике Српске и Израела, а посебно је потенцирана могућност проширења постојеће сарадње.

Према његовим ријечима, током посјете Израелу и остварених контаката са представницима власти и пословне заједнице, израелски инвеститори позвани су да инвестирају и улажу у Републику Српску.

Радојичић је навео да је током разговора у Израелу представио приоритете градских власти, са посебним освртом на потребу улагања у инфраструктуру, односно нови систем централног гријања и покренути процес реструктурисања градских финансија.

"Наш посебан интерес је да подстакнемо овдашњу пословну заједницу да се заинтересује за инвестиције и улагање у Републику Српску", рекао је Радојичић и додао да је јучерашњи разговор са министром туризма Израела Јаривом Левином био прилика да се подстакне интензивнија туристичка сарадња са Израелом.

Посјету Израелу, Радојичић би данас требало да настави разговорима са министром грађевинарства ове земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана