Градоначелник Бањалуке на 10. Љубљанском форуму

срна
Foto: СРНА

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић учествује на 10. Љубљанском форуму о теми "Идеални град будућности" са фокусом на пројекте паметног, одрживог и прилагодљивог града, саопштено је данас из бањалучке Градске управе.

Ријеч је о дводневном форуму који окупља представнике локалних власти, стручњаке из области архитектуре и просторног планирања, индустрије и других релевантних грана који би требало да размјеном искустава и знања дођу до конструктивних рјешења с циљем стварања модела "идеалног града будућности".

У оквиру форума организован је округли сто који је окупио градоначелнике Љубљане, Бањалуке, Београда, Ријеке, те представнике Беча и Новог Сада на којем су презентована идејна рјешења и размијењена искуства о плановима и пројектима из области одрживог развоја, паметних градова и инклузије грађана у пројекте.

"Част ми је што сам на Љубљанском форуму представљао наш град. Трудио сам се да Бањалуку презентујем у најбољем свјетлу, те да учеснике форума упознам о пројектима и добрим праксама које смо увели у протеклом периоду", рекао је градоначелник Бањалуке. Он је истакао да је Бањалука отворен град, опредијељен ка томе да гради пријатељске односе са свима.

"Значајан је сусрет са градоначелником Љубљане Зораном Јанковићем са којим је договорено да ће наша два града наставити путем јачања сарадње и узајамне подршке, посебно у контексту имплементације добрих пракси из области управљања отпадом", поручио је Станивуковић. Он је истакао да су једнако значајни и сусрети са градоначелницима Београда и Ријеке, те са представницима Беча и Новог Сада.

Станивуковић је рекао да је овај форум одлична прилика да се размијене искуства и да се неке добре праксе из области инфраструктуре и одрживог развоја примијене у Бањалуци. Он је навео да су на данашњем састанку договорене узајамне посјете између Бањалуке и градова који су учествовали на форуму, што је изузетно значајно за развој Бањалуке. Током дводневне посјете Словенији, Станивуковић ће се састати и са жупаном Крања, те са представницима српске дијаспоре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана