Градња моста у Чесми почиње за десет дана

Г.С.
Градња моста у Чесми почиње за десет дана

Бањалука - Нови мост преко ријеке Врбање у Чесми биће изграђен око 15 метара низводно од постојећег, а радови би требало да почну најкасније за десет дана.

Рекао је то директор предузећа "Приједорпутеви" Раденко Црногорац јуче након потписивања уговора са градоначелником Слободаном Гаврановићем и представником Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Раденком Јефтићем о изградњи моста и приступне саобраћајнице.

- Нама је у циљу да што раније почнемо како бисмо искористили повољне временске услове - рекао је Црногорац.

Нови мост ће бити ширине 11 метара, а дужине 74 метра.

- Паралелно ћемо градити и приступну саобраћајницу и санирати један дио обале ријеке. Стари мост ће остати у функцији док буду трајали радови - навео је Црногорац.

Градоначелник Слободан Гаврановић је рекао да зна да је за становнике Чесме приоритет изградња моста код "Витаминке". - То је објекат који ће се радити када буде више материјалних могућности. Побољшање путне мреже у граду није само дужност градских власти. Нисам задовољан активностима предузећа "Путеви РС", које је посљедњих година мало уложило у путну мрежу - нагласио је Гаврановић.

Вриједност уговорених радова за изградњу моста је 1,7 милиона КМ, а за реконструкцију приступне саобраћајнице потребно је 464.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана