Градња дворане на Лаушу међу приоритетима

Александра Тодоровић
Градња дворане на Лаушу међу приоритетима

На радост многобројних основаца и рекреативаца за наставак изградње дугоочекиване спортске дворане на Лаушу приједлогом буџета нова градска администрација планира да издвоји 1.536.000 КМ, потврђено је из Градске управе.

 

На недавном састанку градоначелника Драшка Станивуковића са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем обећана је подршка Владе РС на овом пројекту.

Како истиче градоначелник, дјеца школског узраста из овог насеља годинама немају адекватне услове за одржавање часова физичког васпитања, ни просторије за тренинге или спровођење других секција.

Појаснио је да основци немају услове да слободно вријеме послије школе проводе на игралишту школског дворишта дружећи се са вршњацима, што је овај пројекат учинило једним од приоритета града.

- Желимо обезбиједити оптималне услове за несметано функционисање наставног процеса у Основној школи “Свети Сава”, као и омогућити коришћење просторија за бројне ваннаставне активности - истакао је Станивуковић.

Додао је да је приоритетни циљ да спортским клубовима и спортистима буду обезбијеђени што квалитетнији услови за тренинге и рекреацију.

Из Градске управе су потврдили да ће се нова дворана налазити на локацији уз ОШ “Свети Сава”.

- Дворана ће бити саграђена од најсавременијих материјала, а посебна пажња биће посвећена испуњавању услова енергетске ефикасности, коју захтијевају објекти оваквог типа - појаснили су у Градској управи.

Навели су да је осим изградње новог дијела дворане и вањског игралишта са трибинама планирана и реконструкција постојећих просторија сутерена у којима се налазе помоћна сала, свлачионице, остава и санитарни блок те приземља, што укључује изградњу нових свлачионица, санитарних чворова, наставничког кабинета и неопходних комуникација.

Становници највећег насеља у граду не крију радост што ће добити савремени храм спорта, чија је градња почела 11. новембра прошле године. Посебан разлог за задовољство имају ученици и радници ОШ “Свети Сава”, који једва чекају дан да нови паркет зашкрипи под ногама. Директор ове школе Мирослав Попржен казао је да се годинама чекало на изградњу спортске дворане те да ће она имати огроман значај за све ученике и наставнике.

- До сада није било могуће извођење наставе физичког васпитања за сву дјецу у школи. Ученици од првог до петог разреда, због великог броја ђака, нису ни улазили у салу, а након градње дворане сви ће имати повољније услове за похађање наставе - рекао је Попржен и додао да је ово један од највећих пројеката које спроводе град и бањалучке основне школе.

Град

Град ће у периоду од неколико година добити три нове спортске дворане, након што је већ изграђена дворана на мјесту некадашњег “Шопинг центра” у Јеврејској улици, у коју је уложено више од милион марака.

- Отварањем дворане “Центар” спортисти су добили савремени објекат намијењен за тренирање, као и одржавање такмичарских и пријатељских утакмица са потребном инфраструктуром, уређеним свлачионицама и телескопским трибинама - кажу из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана