Градња 50 социјалних станова у насељу Ада

Срна
Градња 50 социјалних станова у насељу Ада

БАЊАЛУКА - У бањалучком насељу Ада почела је изградња зграде са 50 станова за особе у стању социјалне потребе, а овај пројекат заједнички реализују град Бањалука и Републички секретаријат за расељена лица и миграције, уз финансијску подршку Европске уније, саопштено је данас из Градске управе.

Из Градске управе наводе да су, према раније усвојеним правилима, станови предвиђени за особе у стању социјалне потребе које због различитих, а првенствено економских, социјалних и здравствених разлога, нису у могућности да самостално ријеше стамбено питање.

Право на станове имаће и особе са дефицитарним занимањима, те лица која су остала без стана усљед више силе, као и лица која због лијечења дјетета остају на подручју града дуже од 10 дана.

Станарина за ове станове биће симболична и износиће од једне до 1,20 КМ по метру квадратном, а станари ће је плаћати у 12 једнаких мјесечних рата.

Овакви станови недавно су изграђени и у насељу Куљани, гдје је корисницима на располагање стављено 48 новосаграђених станова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана