Грађанска патрола: Пријављују запуштене травњаке и неисправну јавну расвјету

М. С.
Грађанска патрола: Пријављују запуштене травњаке и неисправну јавну расвјету

БАЊАЛУКА - Више од 7.500 корисника до сада је преузело мобилну апликацију “Грађанска патрола”, намијењену за пријаву комуналних проблема.

Грађани су и током маја били активни те су путем апликације пријављивали неправилности на које су наилазили у граду и на које надлежне градске службе настоје да реагују у што краћем року.

- Највише пријава односило се на неисправну јавну расвјету, одржавање зелених површина, непрописно одлагање отпада, непрописно паркирање, оштећења на путевима и на комуналној опреми на дјечјим игралиштима која је често на мети несавјесних појединаца - казали су из Градске управе.

“Грађанска патрола” омогућава да грађани једноставно, путем мобилних телефона, било гдје у граду и било када фотографишу проблем или неправилност на коју наиђу и о томе путем апликације обавијесте градске службе, које ће даље предузимати потребне кораке.

Суграђани који желе повратну информацију у вези са пријавама могу је добити путем Одсјека за сарадњу са грађанима - Канцеларије за грађане, на телефон број: 051/244-471 или и-мејл: [email protected]  Ова бесплатна апликација је доступна путем платформи “Плеј стор” и “Ап стор”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана