"Грађанска патрола": Лани примљено 3.228 пријава

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- У Бањалуци је током прошле године примљено укупно 3.228 пријава путем апликације "Грађанска патрола", која омогућава да грађани путем својих мобилних телефона на лицу мјеста фотографишу одређени проблем и о томе обавијесте надлежну градску службу.

Највећи број пријава током прошле године односио се на непрописно паркирање, непрописно одлагање отпада, кварове на јавној расвјети, одржавање јавног зеленила, те санацију путева, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Информатичка апликација "Грађанска патрола", путем које грађани могу да пријаве комуналне проблеме, у функцији је од 26. априла 2018. године, бесплатна је и доступна путем постојећих платформи "Плеј стор" и "Ап стор".

Корисници "Грађанске патроле" апликацију користе без регистрације и не просљеђују своје личне податке, а све пријаве су анонимне.

Сви заинтересовани грађани повратну информацију за проблеме који су пријавили могу добити путем Одсјека за сарадњу са грађанима - Канцеларије за грађане, на број телефона 051/244-471 или путем имејла ([email protected]).

Апликација "Грађанска патрола" је домаћи производ, који је граду Бањалука донирала бањалучка фирма "Ди-ви-си солушнс" (DVC solutions).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана