Грађани на челу са Ђајићем блокирали саобраћај код бањалучке Градске управе

Јана Кезић
Foto: ГС

БАЊАЛУКА – Пред зградом бањалучке Градске управе у пет до 12 окупили су се грађани који протестују због поскупљења паркинга у Бањалуци.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић, са одборницима СНСД-а и коалиционих партнера у Скупштини града, сарадницима и грађанима блокирао је саобраћај код Градске управе.

Независне новине

-Саобраћај је блокиран због енормног и незаконитог поскупљења паркинга у Бањалуци -  казао је Ђајић.

Окупљање је почело минутом ћутања због троструког убиства у Градачцу,

Ђајић се обратио присутнима и захвалио што су подржали митинг.

- Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић има рок до петка да врати старе цијене. Ако тоге не буде учинио опет ћемо правити митинг, а онда ћемо тражити опозив- У понедјељак се видимо опет овдје, а у уторак улазимо у зграду Градске управе Бањалука. Ја ћу изнијети столицу као што је он износио - рекао је Ђајић.

Ђајић је истакао да је данашњи митинг порука Станивуковићу да „више не гура руке у џепове грађана“.

-Потрошио је милијарду КМ буџетских пара, неколико милиона КМ кредита и оно што је најгоре за грађане повећао је цијену воде, гријања, одвоза смећа, а сада и паркирање - рекао је Ђајић.

Додао је да су сви незадовољни и нагласио да сви желе да се врате старе цијене.

Одборник Социјалистицке партије у Скупстини града Никола Вукчевић казе да је митинг природа реакција грађана на самовољу градоначелника, који је ничим изазван подигао цијену паркинга.

- То није прво поскупљење које је он самовољно урадио - рекао је он. Бањалучанин Бошко Кецман каже да је на митинг дошао због тога што је незадовољан цијеном паркинга.

- Показало се да су лоши ђаци лоши људи и лоши руководиоци. Дошао сам данас да се побуним због нелегалних одлука градоначелника -рекао је Кецман за “Глас“.

Паркинг у Бањалуци скупљи је од јуче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана