Грађани бирају најинспиративнију Бањалучанку

Ј. Са.
Грађани бирају најинспиративнију Бањалучанку

БАЊАЛУКА - Трећу годину заредом Бањалука у марту организује кампању “За живот жена” поводом обиљежавања Осмог марта - Међународног дана жена.

Како је казала савјетница градоначелника Милада Шукало кампања ће бити обогаћена увођењем избора за титулу најинспиративнија Бањалучанка, а ове године нагласак ће бити на женама у науци.

- Грађани могу номиновати кандидаткиње достављањем биографије на [email protected]  - истакла је Шукало.

Предсједница Фондације “Удружене жене” Горица Ивић истакла је да ће активности бити посвећена различитим сферама живота и рада жена, а нарочито борби и превенцији насиља у породици и насиља над женама.

Као и претходних година Дом здравља Бањалука ће март посветити бризи о здрављу жена. Доктор Младен Шукало казао је да ће бити организовани превентивни прегледи, али и предавања.

- За кориснице Центра за социјални рад и Сигурне куће биће организовани превентивни прегледи. У оквиру акције “За мајку и кћерку” биће уприличени превентивни гинеколошки прегледи, док ће за дјевојчице од 11 до 15 година бити организована вакцинација против хуманог папилома вируса - рекао је Шукало и додао да акција почиње 12. марта и да ће мајке и кћерке моћи у једном дану обавити ове превентивне услуге.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана