Грађане не интересује градска каса

В. П.
Грађане не интересује градска каса

Бањалука - Грађане не интересује градска каса. О томе свједочи и чињеница да је јавна расправа о нацрту ребаланса буџета града у четвртак у Културном центру Бански двор била лоше посјећена и да су ријетки они који су дали мишљење, примједбе или сугестије.

Од петнаестак присутних, три су били градски службеници, два одборника, предсједник Скупштине града Будимир Балабан и представници предузећа "Депот" и Центра за социјални рад, тако да су се грађани могли набројати на прсте обје руке.

Становник Чесме Родољуб Јањић тражио је да се у нацрт ребаланса буџета уврсти санирање клизишта и изградња моста преко Врбаса поред "Витаминке".

- Клизишта треба хитно санирати јер људи живе у страху. Висећи мост је уништен прије двије године и од тада ништа није урађено на том питању, а мјештани свакодневно троше пуно новца идући заобилазним путем - рекао је Јањић.

Представник Центра за животну средину Миодраг Дакић желио је да зна да ли ће у нацрт бити увршћен закључак Скупштине града који налаже да се зелена површина у Борику обогати одговарајућим инвентаром за дјецу и одрасле.

Савјетник градоначелника за буџет и финансије Радмила Стојнић рекла је да ће сви пристигли приједлози бити разматрани, те да ће оно што је реално и могуће бити увршћено у коначну верзију ребаланса буџета града. Најавила је да је могуће да у новембру буде још један ребаланс.

Скупштина града је 23. јуна усвојила нацрт ребаланса буџета по којем он умјесто 128,2 износи 138,9 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана