Град уплатио Топлани 210.000 КМ

Весна Поповић
Град уплатио Топлани 210.000 КМ

Бањалука - Градска управа уплатила је "Топлани" 210.000 марака на име дугова свих буџетских корисника.

Ово је "Гласу Српске" потврдила замјеник градоначелника Јасна Бркић и додала да је на овај начин град желио да олакша набавку мазута за несметану испоруку гријања потрошачима у граду.

- Као и читав низ година уназад град, а претпостављам и Влада Републике Српске, помоћи ће "Топлани" да се обезбиједи континуитет у квалитетном снабдијевању града топлотном енергијом - рекла је Бркићева.

Истакла је да ће град пратити даљи развој ситуације и у случају потребе интервенисати.

- Ових дана имамо састанке са представницима Министарства индустрије, енергетике и рударства РС и Владом РС и сигурна сам да ћемо заједно реаговати. Након консултација са Владом РС и "Топланом" имаћемо конкретан приједлог који ће бити упућен у скупштинску процедуру - објаснила је Бркићева.

Директор "Топлане" Мићо Миловановић је рекао да ово предузеће има мазута за гријање града те да се топлотна енергија испоручује у складу са прописаним условима.

Није желио да прецизира колико мазута има у резервоарима "Топлане", нити колико ће им бити потребно до краја сезоне гријања.

- За преостали дио сезоне "Топлани" ће бити потребна помоћ града, па и Владе РС у набавци довољних количина мазута - навео је Миловановић.

Казао је да су у понедјељак имали шест рекламација на квалитет гријања, а у уторак до поподневних часова три.

Према његовим ријечима, степен наплате потраживања "Топлане" је 86 одсто, али и поред тога од дужника потражују око 30 милиона КМ.

- Потраживања датирају из много ранијег периода, око 15 милиона потраживања је старије од године. Само око 200 појединаца дугује два милиона КМ, а када су у питању републичке институције и установе, међу већим дужницима су школе. Посебно велики дуг имају Техничка и Технолошка школа, а велики износ дугује Универзитетска болница - Клинички центар Бањалука - навео је Миловановић.

Котловнице

Крајем 2014. године у насељима Старчевица и Кочићев вијенац пуштене су у функцију двије мини-котловнице. У њихову изградњу је уложено девет милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана