Град ради на рјешавању проблема отпадних вода у Дебељацима

Srna
Foto: Printscreen

БАЊАЛУКА - Пројекат рјешавања проблема отпадних вода и изградње канализационог система у бањалучком насељу Дебељаци захтијева значајна средства и град ради на томе да овај проблем буде ускоро ријешен, речено је Срни из Градске управе.

Из Градске управе су истакли да су упознати са овим проблемом и да му приступају систематски, што значи изградњу уређаја за третман отпадних вода у складу са Законом о водама.

Они су навели да је у насељима која немају ријешену канализациону мрежу обавеза да се изграде прописне септичке јаме у складу са Правилником о третману и одводњи отпадних вода.

Из Градске управе су подсјетили да имају уговор за извођење радова на главној саобраћајници кроз насеље Дебељаци и да је у току реконструкција саобраћајнице од пруге до раскрснице са Улицом Арчибалда Рајса, у дужини од 620 метара.

"Изведена је оборинска канализација, и кућни прикључци на водовод и фекалну канализацију, а тренутно су у току завршни радови на коловозној конструкцији, уградњи сливника и нивелисању шахтова. Завршетак радова очекује се крајем септембра", рекли су из Управе.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Дебељаци Драган Кавић раније је рекао Срни да се мјештани овог насеља, свега пет километара од центра града, свакодневно суочавају са многобројним проблемима због непостојања адекватног канализационог система и отпадних вода које се слијевају низ улице и угрожавају локална домаћинства.

Он је истакао да је Савјет упутио допис према Градској управи да приоритет буде изградња канализације у дужини од 300 метара од Улице Тешана Подруговића до основне школе. /крај/дп

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана