Град предузима све да не дође до затварања Градског олимпијског базена

ГС
Град предузима све да не дође до затварања Градског олимпијског базена

Град Бања Лука је учинио све са своје стране како би се одблокирао рачун „Акване“ и како би то предузеће и Градски олимпијски базен могли несметано да раде, а радници да добију плате.

Очекује се да ће предузеће „Новотекс“ потписати споразум о предложеном рјешењу, према којем би Град наслијеђена дуговања „Акване“ исплаћивао у мјесечном ануитету до исплате комплетног дуга, уз услов да се одблокирају рачуни „Акване“.

Са стране Града уложени су максимални напори да се „Аквана“ изведе из стања изазваног вишемилионским дуговањима, која су настала ранијих година и због којих је сада, нажалост – најављена обустава рада Градског олимпијског базена.

Позване су све стране да се заједно дође до најбољег рјешења јер је приоритет да радницима што прије буду исплаћене плате и да „Аквана“, а тиме и Градски олимпијски базен – нормално функционишу.

О овој теми у више наврата обраћао се и градоначелник Драшко Станивуковић, који је позивао све стране на заједнички договор и проналазак рјешења за деблокаду рачуна ЈП „Аквана“.

Подсјећамо, нова градска администрација наслиједила је вишемилионска дуговања „Акване“ која су настала током ранијих година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана