Град позива на солидарност: Паркирајте на „хумана паркинг мјеста“

ГС
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА- Град Бања Лука је током прошле године покренуо идеју "хуманих паркинг мјеста"

Паркирањем на посебно означена „хумана паркинг мјеста“ у Бањалуци, усмјеравате средства онима којима је то најпотребније, саопштено је из Градске управе.

Бања Лука је показала своје хумано лице, а средства прикупљена од хуманих паркинга у протеклом периоду додијељена су за три бањалучке породице – Тубоњић, Савић и Ковачевић.

Како би Милица Тубоњић, која болује од церебралне парализе и још једног непознатог синдрома, добила нову кућу и боље услове за живот, дио средстава упућен је овој породици, док је дио преусмјерен за подршку вишечланој породици Савић са осморо дјеце.

Подршка је упућена и породици Ковачевић, након смрти дјечака Николе, који је боловао од Волфовог синдрома, а због којег је претходно измијењена и одлука, на основу које су проширена права на новчану подршку тешко обољелој дјеци и након 18. године.

Како би наставили са оваквим активностима и директно помогли онима којима је то најпотребније, грађани се позивају да паркирају на једно од десет мјеста у граду означена срцем.

Уз ознаку срца, код ових паркинг мјеста постављен је и посебан саобраћајни знак на којем је наведен и број телефона путем којег се може уплатити овај паркинг.„Хумане паркинге“ можете платити слањем СМС поруке на број: 083 51 24 (1 КМ за један час паркирања).

Ова посебно означена паркинг мјеста налазе се на локацијама испред Градске управе, на тзв. Крашевом паркингу, код зграде Радио-телевизије Републике Српске, код Градског стадиона, те на паркингу преко пута Академије наука и умјетности Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана