Град поклања очуване комплете уџбеника основцима из 14 локалних заједница

Срна
Град поклања очуване комплете уџбеника основцима из 14 локалних заједница

БАЊАЛУКА - Град Бањалука ће трећу годину за редом ученицима бањалучких основних школа од петог до деветог разреда обезбиједити бесплатне уџбенике, док ће око 3.000 комплета очуваних кориштених уџбенике поклонити дјеци из 14 локалних заједница широм Републике Српске.

"Захваљујући одговорним ученицима бањалучких школа, који су током протекле године сачували уџбенике, дјеца из 14 локалних заједница широм Републике Српске добиће на поклон око 3.000 комплета очуваних кориштених уџбеника, који су прикупљени из 26 основих школа са подручја Бањалуке", саопштено је из Градске управе.

Из градског Одјељења за друштвене дјелатности су навели да ће подјела уџбеника другим локалним заједницама бити организована у августу, и то у Билећи, Броду, Источној Илиџи, Котор Варошу, Крупи на Уни, Купресу, Љубињу, Модричи, Осмацима, Српцу, Братунцу, Шамцу, Теслићу и Чајничу.

Из Градске управе наводе да је Бањалука први град у Републици Српској, који је увео бесплатне уџбенике за основце од петог до деветог разреда, након чега су овај примјер слиједили Рибник, Мркоњић Град, Прњавор, Костајница и Бијељина.

Тачан термин транспорта уџбеника из Бањалуке за ученике основних школа широм Републике Српске, како наводе из Градске управе, биће вршен према распореду који ће бити благовремено објављен на сајту града Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана