Град подржао Фондацију “Удружене жене”: Превенцијом против сексуалног узнемиравања

Ј. Са.
Град подржао Фондацију “Удружене жене”: Превенцијом против сексуалног узнемиравања

БАЊАЛУКА - На иницијативу Фондације “Удружене жене” град је донио документ под називом “Смјернице за превенцију сексуалног и родно заснованог узнемиравања”.

- С обзиром на то да је евидентан повећан број случајева насиља над женама и дјевојчицама, дужност града је да се позабави овим проблемом и активно ради на превенцији те да је због тога град усвојио и овај протокол са циљем превенције сексуалног и родно заснованог насиља - истакла је у име града, Милада Шукало.

Такође, она је најавила да ће град именовати савјетницу или савјетника који ће у оквиру Градске управе бити на располагању запосленима који желе да пријаве било који облик насиља.

Милада Шукало је додала и да град већ дуже вријеме има успјешну сарадњу са Фондацијом “Удружене жене”, али и са организацијом “УН Њомен”.

Извршна директорица Фондације “Удружене жене” Горица Ивић истакла је да јучерашњи догађај, као дио иницијативе под називом “Бањалука град са нултом толеранцијом на сексуално насиље и узнемиравање”, има циљ подизање свијести о сексуалном узнемиравању у јавном простору.

- Осим тога, циљ јесте да се допринесе повећању безбједности жена и дјевојчица у јавном простору, али и да утиче на општу популацију да пријаве све облике насиља - нагласила је Ивићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана