Град наставља са додјелом једнократне помоћи: Обрадовано 5.800 породиља

К. Ш.
Град наставља са додјелом једнократне помоћи: Обрадовано 5.800 породиља

БАЊАЛУКА - Исплата подршке коју град исплаћује при рођењу дјетета одвија се у континуитету, а од увођења ове мјере подршку је добило 5.800 породиља.

Од почетка године запримљено је 800 захтјева за овај вид подршке, а како су навели из Одјељења за друштвене дјелатности захтјеви са комплетном документацијом се исплаћују у складу са устаљеним процедурама.

- Рок за подношење захтјева за једнократну новчану помоћ приликом рођења дјетета је шест мјесеци од рођења дјетета - истакли су они.

Из Одјељења напомињу да захтјев за исплату новчане подршке у износу од 500 КМ до 2.000 КМ породиље које испуњавају услове могу предати у Градској управи, у пријемној канцеларији (соба 16), шалтер један или два.

- Уз попуњен захтјев потребно је приложити документацију и то увјерење о пребивалишту на територији града Бањалука у непрекидном трајању од двије године и дуже за мајку, односно оца дјетета, уколико мајка нема пријављено пребивалиште на територији овог града у непрекидном трајању од двије године и дуже, односно хранитеља или старатеља - појаснили су и додали да се за све додатне информације заинтересовани могу обратити путем телефона број: 051/244-444, локал 494 или лично у канцеларију број 24.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана