Град издвојио пола милиона КМ за 12 основних школа у Бањалуци

Ј. Т.
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је данас да је град издвојио око пола милиона марака помоћи за 12 основних школа из ребаланса буџета.

Истакао је да ће још 100.000 марака додатно бити уложено због повећања трошкова материјала.

- Данас је 365 дана како сам постао градоначелник. Правимо историјске помаке као што је највећа подршка здравственим радницима или породиљама. Ово је највећа подршка основним школама. Улажемо преко пола милиона марака, плус додатно 100.000 хиљада због повећаних трошкова градње - рекао је он.

Највећи износ - 240.000 марака биће уложен у Основну школу “Милан Ракић” у Карановцима и Новоселији.

- Ту не стајемо, кроз Одјељење за саобраћај желимо да уредимо и паркинг. Кроз ребаланс је наша процјена да ће бити око један милион улагања. Улагаћемо из других одјељења за потребе основних школа. Град се може развијати када имате средства - рекао је градоначелник.

Навео је да СНСД опет планира једнократне помоћи различитим категоријама у износу од шест милиона марака.

- Позивамо све коалиционе партнере да се овај, за 20 милиона марака већи буџет, улаже у инфраструктурне пројекте - поручио је Станивуковић. Директор ОШ “Милан Ракић” Данијела Мирковић захвалила се на новим улагањима.

- Веома сам задовољна. Коначно су наше школе дошле на ред. Ријеч је о централној школи у Карановцима и подручној у Новоселији - навела је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана