Град издваја 240.000 КМ за културнe манифестацијe

ГС
Foto: Бањалука.рс.ба

БАЊАЛУКА - Град Бања Лука ће током године финансијски подржати 28 манифестација уврштених у Календар културних манифестација, у укупном износу од 240.000 КМ.

Све манифестације одабране су путем јавног позива и уврштене у Календар, за који је ове године издвојено за 35.000 КМ више у односу на прошлогодишњи.

Тако ће Град и ове године суфинансирати манифестације традиционалног карактера и неупитног квалитета, а осим директне новчане подршке, организатори ових догађаја биће подржани и уступањем простора, али и дијелом кроз промоцију.

Како су истакли у Одјељењу за друштвене дјелатности, да би нека манифестација могла да буде дио Календара, потребно је да на првом мјесту има квалитет који се, између осталог, потврђује и трајањем самог догађаја.

Тако су своје мјесто у Календару нашле бројне традиционалне манифестације, између осталих, Кочићев збор, Светосавска академија, Дани Владе Милошевића, Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме, Театар фест, Међународни фестивал позоришта за дјецу и Међународни сајам књига, „Мали композитор“.

Град ће са организаторима манифестација закључити уговор, којим се уређују међусобна права и обавезе у вези са реализацијом манифестације.

Иначе, издвајања за Календар културних манифестација само су дио подршке за културу која ове године, у оквиру ресорног одјељења – износи 798.000 КМ, што је знатно повећање у односу на прошлогодишња средства.

Комплетан Календар културних манифестација за 2022. годину, који је усвојен на децембарској сједници Скупштине града Бање Луке, погледајте овдје.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана