Град ће суфинансирати 21 пројекат за младе

Срна
Град ће суфинансирати 21 пројекат за младе

БАЊАЛУКА - Град Бањалука подржаће путем јавних позива 21 пројекат за младе, за шта је из буџета издвојено укупно 85.000 КМ, саопштено је из Градске управе.

Одјељење за друштвене дјелатности објавило је 20. јуна три јавна позива за текућу годину која се односе на суфинансирање омладинских активности у Бањалуци.

Из Градске управе наводе да је на Јавни позив за суфинансирање израде Омладинске политике града Бањалука за петогодишњи период пријављен један пројектни приједлог, који је Комисија подржала.

На Јавни позив за суфинансирање пројеката омладинских организација и организација за младе пристигло је 20 пројектних приједлога, а Комисија је разматрала 18, који су били благовремени и комплетни у погледу документације, те је подржано 10 пројектних приједлога у укупном износу од 30.000 КМ.

Како наводе у Градској управи, на Јавни позив за суфинансирање пројеката омладинских организација, организација за младе и удружења грађана у Дому омладине пристигла су 23 пројектна приједлога, а Комисија је подржала 10 који су понудили програмски садржај у Дому омладине на дужи временски период у укупном износу од 35.000 КМ.

Са изабраним омладинским организацијама, организацијама за младе и удружењима грађана који ће реализовати предложене пројекте, како наводе из Градске управе, биће закључени уговори.

Износи средстава одређени за подршку овим пројектима су у складу са оствареним бројем бодова који се уносе у Збирну табелу, а све подржане организације дужне су да 30 дана од дана реализације пројекта доставе наративни и финансијски извјештај на прописаним обрасцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана