Град Бањалука: За подршку младима 81.000 КМ

Срна
Град Бањалука: За подршку младима 81.000 КМ

БАЊАЛУКА - Град Бањалука ове године усмјериће 81.000 КМ за подршку младима, а за та средства ће моћи да аплицира 40 организација уписаних у Омладински регистар, саопштено је из Градске управе.

Из ових средстава планирано је финансирање различитих пројеката у области омладинског организовања, рада Омладинског савјета, али и финансирање појединачних омладинских активности и једнократне подршке појединцима.

С циљем спровођења "Омладинске политике 2018-2022", предвиђено је да од укупног износа 60.000 КМ иде за суфинансирање пројеката омладинских и организација за младе посредством јавног позива који ће бити расписан, прецизирали су у Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт.

Град суфинансира и појединачне програмске активности омладинских и организација за младе у износима од 500 до 2.000 КМ. Ова средства, у укупном износу од 10.000 КМ, и ове године биће додијељена на основу достављених захтјева организација, које разматра комисија у складу са важећим правилником.

Из Градске управе су навели да пристигле пројекте разматра комисија, а организације којима су одобрена средства за пројекте или активности дужне су да, по реализацији, доставе надлежном одјељењу наративни и финансијски извјештај на прописаним обрасцима, те их оправдају.

За рад Омладинског савјета у овој години предвиђено је 5.000 КМ, а ресорно одјељење је планирало и 6.000 КМ за једнократне новчане помоћи за младе од 15 до 30 година.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана