Град Бањалука спреман да помогне формирањем пунктова за вакцинацију

Г.С.
Град Бањалука спреман да помогне формирањем пунктова за вакцинацију

БАЊАЛУКА - На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације града закључено је да је приоритет у наредном периоду формирање координационог тима за почетак вакцинације која се очекује у другој половини фебруара, сапштено је из Градске управе Бањалука.

"Град је спреман да помогне у овом процесу кроз подршку у формирању пунктова за вакцинацију, уколико за то буде било потребе", наведено је у саопштењу.

Како се прецизира, приоритет у вакцинацији биће здравствени радници и лица старија од 65 година. Како је речено, грађани ће се за вакцинацију пријављивати путем веб-апликације и телефонским путем.

Епидемиолошка ситуација на подручју града је и даље неповољна, те је из тог разлога још преурањено тражити и попуштање мјера, закључено је на сједници Штаба града.

Још једном је упућен апел грађанима да се понашају одговорно и поштују прописане мјере, како би се растеретио ионако оптерећен здравствени систем.

Према подацима Дома здравља, у Бањалуци је у посљедње двије седмице регистровано 467 заражених вирусом корона.

Штаб је такође обавијештен да АРИ амбуланте на Старчевици и Петрићевцу тренутно не раде због малог броја пацијената који су долазили у те амбуланте, али ће бити отворене чим се укаже потреба за тим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана