Град Бањалука расписао јавни позив за укупно 1,2 милиона КМ субвенција

Срна
Град Бањалука расписао јавни позив за укупно 1,2 милиона КМ субвенција

БАЊАЛУКА - Град Бањалука расписао је јавни позив за додјелу укупно 1,2 милиона КМ субвенција пословним субјектима којима је ове године био забрањен или ограничен рад због епидемије вируса корона како би очували радна мјеста и задржали привредне активности.

Јавним позивом предвиђено је да хотели, мотели и хостели могу да добију од 350 до 450 КМ по соби, у зависности од броја звјездица, а туристичке агенције, тур-оператори и извођачка дјелатност највише до 1.000 КМ по раднику са пуним радним временом, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Када је ријеч о субвенцијама свадбеним салонима и ноћним клубовима може бити одобрено до 7.000 КМ по пословном субјекту.

Јавним позивом предвиђене су и субвенције накнаде за привремено заузимање јавне површине за постављање башта угоститељских објеката, и то износу од 100 одсто накнаде за март и 30 одсто накнаде за остале мјесеце у току ове године.

У оквиру подршке привреди, јавним позивом обухваћене су и мјере за субвенционисање износа комуналне таксе за истицање пословног имена субјектима којима је било ограничено или отежано обављање дјелатности.

Ради ублажавања посљедица епидемије на пословање град се опредијелио да подржи и старе занате до 1.000 КМ по пословном субјекту.

Јавни позив обухвата и субвенције за самозапошљавање у производним, занатским, услужним и трговинским дјелатностима на подручју града, да би био покривен дио трошкова при покретању властитог посла у износу од 3.000 до 7.000 КМ, у зависности од стручне спреме подносиоца захтјева.

Пријаве са потребном документацијом подносе се Одјељењу за привреду у року од 30 дана од дана објављивања јавног позива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана