Град Бањалука представио потенцијале

Сања Амиџић
Град Бањалука представио потенцијале

Бањалука - У Градској управи јуче су, у оквиру Голд пројекта, инвеститорима представљени потенцијали града у дрвном, металном и сектору информационих технологија.

Презентацији су присуствовали представници града, Голд пројекта те потенцијални инвеститори из америчких, турских и шведских компанија и организација.

Градоначелник Слободан Гаврановић рекао је да град улаже значајне напоре за стварање повољног привредног амбијента.

- Са представницима Голд пројекат преговарамо да у наредном периоду, предузећа Бема, Дрвопродекс, Ланако и дио система Привредне коморе града добију додатне субвенције за нова запошљавања у износу од 200.000 марака - казао је Гаврановић. Он је додао да је у првој фази реализације поменутог пројекта обављена едукација кадрова, формирана Јединица за локални економски развој те договорен модел како ће се у наредном периоду спроводити активности и идеје.

 - Реализација свих процеса у наредном периоду пратиће се из једног центра који је организован у Јединици за локални економски развој у оквиру Кабинета градоначелника - рекао је Гаврановић. Појаснио је да ће агенције, као што су Градска развојна агенција, Туристичка организација града, Центар за развој и унапређење села и друге и даље радити свој посао само ће се контрола процеса рада обављати из Јединице.

Џејмс Рензис, представник фирме РСХ са сједиштем у Калифорнији, након презентације, рекао је да је дошао у БиХ да размотри улагања у два пројекта.

- Један пројекат се односи на дрвопрерађивачку индустрију, а други је из сектора хотелијерства - казао је Рензис.

Он је додао да је за ово подручје заинтересован због положаја, близине тржишта ЕУ, конкурентне цијене и расположиве радне снаге. *

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана