Град Бањалука новчано ће подржати раднике још четири здравствене установе

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Град Бањалука новчано ће подржати раднике још четири здравствене установе које дјелују у овом граду, за шта ће из буџета бити издвојено 104.000 КМ, саопштено је данас из Градске управе.

Ријеч је о 208 запослених у Заводу за трансфузијску медицину, Заводу за стоматологију, Заводу за медицину рада и спорта и Заводу за судску медицину, са чијим је представницима градоначелник Драшко Станивуковић потписао уговоре о исплати новчане подршке.

"Одлучили смо да подршку у износу од 500 КМ пружимо и запосленим радницима у републичким здравственим установама које до сада нису биле обухваћене једнократним исплатама. Жеља нам је била да на овај начин радницима ове четири установе пожелимо срећне предстојеће празнике", рекао је Станивуковић.

Из Градске управе подсјећају да је раније Град исплатио 2,7 милиона КМ подршке запосленим у здравству које је већина у Скупштини града Бањалуке предложила својим амандманом, и то Универзитетско клиничком центру Републике Српске, Институту за јавно здравство Републике Српске, Дом здравља у Бањалуци и Завод за рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана