Град Бањалука биљежи рекордну посјету туриста

Срна
Град Бањалука биљежи рекордну посјету туриста

Многобројни фестивали и манифестације које је Градска управа Бањалука организовала ове године допринијели су да град биљежи рекордну посјету туриста, рекла је шеф градског Одсјека за регионалну и међународну сарадњу, управљање пројектима и стратешко планирање Милада Шукало.

Шукало је, поводом Свјетског дана туризма који се обиљежава данас, истакла да је бројним туристима из региона, Европе и цијелог свијета понуђен изузетно богат и разноврстан садржај током свих годишњих доба.

- Препознајемо туризам као једну од привредних грана, која у Бањалуци може да се развија и иде узлазном путањом. Зато настављамо унапређење потенцијала за развој туризма у наредном периоду - истакла је Шукало.

Она је подсјетила да су туристи већ с прољећа могли да уживају у фестивалу уличних забављача "Тротоарт", Бањалучком карневалу, Фестивалу цвијећа, потом "Бањалучком љету", "Кочићевом збору", "Великом почетку", журкама на новим градским плажама, те бројним духовним манифестацијама.

Шукало је најавила богат програм манифестације "Бањалучка зима".

У Бањалуци је за седам мјесеци ове године евидентирано 64.178 туриста или 33 одсто више него у истом периоду лани, речено је Срни у градској Туристичкој организацији.

Савјетник за односе са јавношћу у Туристичкој организацији Бранка Бранковић навела је да су туристи остварили 97.404 ноћења или 30 одсто више у односу на рекордну 2022. годину када је у истом периоду евидентирано 74.957 ноћења.

Она је рекла да је у Бањалуци у јулу евидентирано 9.332 туриста, што је за 1.566 више него у истом мјесецу прошле године.

Бранковићева је истакла да Бањалука посебан акценат ставља на манифестациони туризам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана