Град Бања Лука тражи хитну реакцију надлежних поводом случаја у дому "Рада Врањешевић"

ГС
Foto: Архива

Град Бања Лука апелује да све надлежне институције хитно реагују и истраже случај обљубе малољетне штићенице ЈУ Дом за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“.

Иако ова установа није у надлежности Града Бањe Лукe, дужни смо јавно осудити сваки вид насиља, те затражити да се након утврђивања чињеница максимално санкционишу одговорна лица, преиспита рад управе, као и да се хитнo смијене одговорни.

Било какав вид насиља над дјецом у институцијама захтијева реакцију и ванредну контролу надлежнх министарстава, Омбудсмана за дјецу Републике Српске, Републичког инспектората, Одбора за питања дјеце, младих и спорта Народне скупштине Републике Српске, а с обзиром на то да су слични случајеви забиљежени и раније, сматрамо да се о темама злостављања дјеце треба разговарати и на посебној сједници.

Чињеница је да само посљедњих година свједоци кривичних дјела која су се дешавају у многим јавним установама, као и у установама гдје бораве најмлађи суграђани, још једном скрећемо пажњу на важности бољег превентивног и педагошкога надзора, наведено је на сајту Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана